Liyofilizator
Liyofilizatör
Süblimasyon ile Ürünlerin Korunarak Kurutulması

Christ 1.2 D Alpha Plus liyofilizatör
Tanım
Liyofilizasyon, ürünlerin korunarak kurutulması için uygulanan ve süblimasyon prensibine dayanan bir tekniktir. Ürün içindeki su önce dondurulur, ardından düşük basınç altında buz doğrudan buharlaşarak uzaklaştırılır. Bu sayede yüksek sıcaklıklara ihtiyaç kalmaz ve ürünlerin moleküler ya da hücresel yapılarında bozulmalar (çatlama, ayrışma vb.) oluşmaz. Liyofilize edilmiş ürünler başlangıçtaki yapısını büyük oranda korur; vitamin ve mineral kaybı minimumdur ve ürün şeklinde/ boyutunda belirgin değişim meydana gelmez.
Uygulama Alanları
- Kimya ve Biyokimya
- Eczacılık ve Kozmetik
- Biyolojik örneklerin saklanması
- Gıda Endüstrisi
Cihaz Donanımı ve Teknik Özellikler
Cihaz Adı: Christ 1.2 D Alpha Plus
- Toplam buz tutma kapasitesi: 2.5 kg
- Minimum kondenser sıcaklığı: −55°C
- Kaplar / aksesuarlar: 8 adet liyofilizasyon flaskları, geniş ağızlı filtreli şişeler, ampüller ve 3 ısıtmasız raflı kabinde viallerle çalışılması için uygundur.
Liyofilizatör Süblimasyon Biyolojik Örnek Saklama Farmasötik & Gıda
Analiz talebinde bulunmak için Erasis sistemine giriş yapınız.